Tortilly s avokádovou plnkou

Potrebujeme:

Suroviny na 4 tortilly:, 85 dkg hladkej kukuričnej múky, 15 g rastlinného tuku, asi 0, 5 dl vody, 3 g prášku do pečiva, štipka soli, olej na vyprážanie, múka na posypanie dosky, , Plnka: 2 avokáda, 2 červené cibule, 2 farebné papriky, 1 citrón, 1 čerstvú chilli papričku (sušenú), drvená rasca, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Múku, prášok do pečiva a soľ preosejte do misy. Pridajte zmäknutý tuk a rukami spracujte, prilejte vodu a vypracujte hladké cesto (ak sa lepí, pridajte múku). Urobte bochník, zakryte ho utierkou a nechajte asi 15 min. odpočívať. Cesto rozdeľte na 4 diely, opäť urobte bochníčky ďalších 15 min. prikryté utierkou. Potom ho rozvaľkajte na pomúčenej doske na placky a usmažte ich z oboch strán na oleji.
Avokáda ošúpte, odstráňte z nich kôstky, dužinu nakrájajte na kocky a pokvapkajte citrónovou šťavou. Z paprík a chilli papričky odstráňte jadrovníky a nakrájajte ich spolu s cibuľou na drobné kúsky. Všetky suroviny zmiešajte, ochuťte korením a rascou, pokvapkajte citrónovou šťavou a posoľte. Na každú placku dajte časť zmesi, zrolujte do kornútka a podávajte.

TIP: Ak použijete sušenú chilli papričku, najprv ju podrvte.

12.06.2006

Podobné recepty