Mexické tortilly s údeninou a pečenými zemiakmi

Potrebujeme:

- 10 ks, ¼ kg hladkej kukuričnej múky, 50 g rastlinného tuku, asi 1, 5 dl vody, 10 g prášku do pečiva, štipka soli, olej na vyprážanie, múka na posypanie dosky, , Plnka:, ½ kg očistených verných zemiakov, 300 g pikantnej klobásy, 1 cibuľa, nasekaná petržlenovej vňať, 2 strúčiky cesnaku, olej, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Múku, prášok do pečiva a soľ preosejte do misy. Pridajte zmäknutý tuk a rukami spracujte, prilejte vodu a vypracujte hladké cesto (ak sa lepí, pridajte múku). Urobte bochník, zakryte ho utierkou a nechajte asi 15 min. odpočívať. Cesto rozdeľte na 10 dielov, opäť urobte bochníčky ďalších 15 min. prikryté utierkou. Potom ho rozvaľkajte na pomúčenej doske na placky a usmažte ich z oboch strán na oleji.
Na zohriatom oleji speňte nakrájanú cibuľu a cesnak, pridajte zemiaky pokrájané na menšie kocky a 10 min. restujte. Pridajte klobásu, nakrájanú na kocky, osoľte, okoreňte, krátko poduste posekanou petržlenovou vňaťou. Každú tortillu preložte na polovicu a potom ešte raz, aby nevznikol trojuholník. Vzniknutú kapsu naplňte pripravenou zmesou a hneď podávajte.

27.03.2007

Podobné recepty