Ostré rybie ražniči

Potrebujeme:

4 porcie kapra, 2 ČL oleja, 4 malé cibule, 1 sterilizovaná uhorka, 6 dkg slaniny, 8 dkg kapie, cesnak, korenie, soľ, chilli korenie alebo mletá štipľavá paprika

Ako na to:

Očistené porcie kapra čiastočne odkostite, osušte, prešpikujte plátkami cesnaku, okoreňte, poprášte chilli korením chilli (mletou štipľavou paprikou), nakrájajte na štvorčeky a nechajte chvíľu odležať, potom ich osoľte. Slaninu pokrájajte na tenké plátky, potom na štvorčeky veľkosti kúskov kapra, cibuľu na kolieska, uhorku tiež na kolieska a kapiu na kúsky. Napichajte na špajle alebo kovové špízy , osoľte, pokvapkajte olejom a opečte pod rozohriatom grile alebo na oleji na panvici. Pritom potierajte olejom zmiešaným s korením chilli. Keď je kapor mäkký, preneste na tanier a podávajte s pečenými zemiakmi.

18.09.2006

Podobné recepty