Koláč z Juhoslávie

Potrebujeme:

Cesto:, ½ l mlieka, 40 g droždia, 3 PL kryštálového cukru, 800 g polohrubej múky, 2 PL soli, 100 ml oleja, , Krém:, 250 g masla (Hery), 2 žĺtky, 2 ČL soli, 1 celý syrokrém

Ako na to:

Zo surovín pripravte cesto a nechajte nakysnúť.
Krém: Maslo (Hera) zohrejte v teplej vode do hladka rozmiešajte so žĺtkami, syrokrémom a soľou. Dajte na 30 min. do chladničky.
Cesto rozdeľte na polovice, každú rozvaľkajte na hrúbku asi na 1 cm, natrite krémom (môžete posypať ľanovým semiačkom, príp. vegetou) a zviňte do rolády. Povrch rolády tiež natrite krémom, posypte ľanom alebo makom. Pokrájajte šikmým rezom na trojuholníky. Poukladajte na suchý plech a dajte ich do rúry upiecť.

TIP: Cesto môžete rozdeliť aj na 4 časti, v takom prípade počítajte s väčším množstvom plnky.

24.04.2006

Podobné recepty