Tvarohovo - ovocná torta

Potrebujeme:

Cesto:, 7 vajec, ¼ kg práškového cukru, 70 g masla, 150 g polohrubej múky, 50 g maizeny, 3 PL kakaa, 2 PL kypriaceho prášku do pečiva , , Plnka:, 130 g masla, 150 g práškového cukru, 600 g tvarohu, 2 balíčky vanilkového cukru, 2 PL marhuľového lekváru, scedené kompótové marhule, 20 g želatíny, kompótovú šťavu , , Na potretie:, 300 ml smotany na šľahanie, 2 balíčky stužovača šľahačky

Ako na to:

Žĺtky vymiešajte s práškovým cukrom a so zmäknutým maslom, z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Do tuhého snehu pridajte vymiešané žĺtky, polohrubú múku, kypriaci prášok do pečiva, maizenu a kakao. Spolu premiešajte. Pripravené cesto dajte do vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej tortovej formy. Vložte do vyhriatej rúry a pečte pri teplote 180 °C asi 40 min.
Po upečení korpus nechajte vychladnúť vo forme. Vychladnutý ho z formy vyberte a vodorovne rozkrojte na 3 pláty. Prvý vložte späť do čistej formy a potrite ho ½ plnky. Tú prikryte druhým plátom, naň navrstvite druhú ½ plnky a prikryte ju tretím plátom. Takto naplnenú tortu odložte do chladničky stuhnúť. Potom ju z formy vyberte, potrite vyšľahanou šľahačkou a ozdobte nastrúhanou čokoládou.

Plnka:
Maslo vymiešajte s práškovým cukrom a s tvarohom. Pridajte marhuľový lekvár, scedené marhule, vanilkový cukor a želatínu pripravenú podľa návodu. Spolu premiešajte a rozmixujte.

Na potretie:
Smotanu na šľahanie vyšľahajte dotuha so stužovačmi šľahačky.

15.05.2006

Podobné recepty