Orieškové kocky

Potrebujeme:

Cesto:, 7 bielkov, 175 g práškového cukru, 180 g mletých lieskových orieškov, 17 g strúhanky, 1 PL maizeny, papierové košíčky, , Plnka:, 2 dl mlieka, 1 vanilkový cukor, 100 g kryštálového cukru, 1 PL instantnej kávy, 20 g vanilkového pudingu, 100 g lieskových orieškov, 50 ml rumu, 200 g masla, , Poleva: , 100 g bielej čokolády, 70 g stuženého pokrmového tuku

Ako na to:

Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh, pridajte cukor a ešte niekoľko minút šľahajte. 130 g lieskových orieškov zmiešajte so strúhankou a maizenou a postupne zľahka vmiešajte do bielkov ušľahaných s cukrom. Cesto vylejte na plech vyložený mastným papierom a upečte v rúre vyhriatej na 200 °C doružova. Vychladnutý plát cesta po šírke rozrežte na 2 časti, jednu potrieme ešte poloteplou plnkou, prikryte druhým plátom cesta a nechajte do druhého dňa stuhnúť. Potom cesto nakrájajte na asi 3 cm kocky, namočte ich do polevy, položte na kovovú mriežku, ozdobte orieškom a nechajte stuhnúť. Hotové kocky podávajte v papierových košíčkoch.

Plnka: Do 2/3 mlieka pridajte vanilkový a kryštálový cukor a kávu a dajte variť. Keď začne vrieť, vlejte zvyšné mlieko rozmiešané s pudingovým práškom a uvarte hustý krém. Pomleté oriešky nasucho opražte a zalejte rumom. Maslo vymiešajte dopenista. Do krému pridajte maslo, oriešky a dobre vymiešajte.

Poleva: Polámanú čokoládu rozpustite s posekaným tukom nad parou.

02.10.2006

Podobné recepty