Veľkonočná plnka

Potrebujeme:

1 žemľovka, 10 vajec, 200 g vareného bravčového mäsa s vývarom, 200 g údeného mäsa, 200 g Hery, soľ, korenie, muškátový kvet, nasekaná mladá žihľava - asi 2 hrsti (môžeme nahradiť pažítkou alebo petrželkou)

Ako na to:

Žemľovku nakrájame na kocky a dáme do hlbšej misy. Rozpustíme 100 g Hery, ktorou polejeme kocky sendviča v mise.
Bravčové a údené mäso tiež nakrájame na kocky a spolu s bylinkami pridáme do misy. Do malého množstva vývaru vidličkou zašľaháme žĺtka, pridáme korenie, soľ a muškátový kvet. Nalejeme do misy k mäsu a žemlovke. Na záver zľahka vmiešame sneh ušľahaný z bielkov.
Všetko dáme do tukom vymasteného pekáča a zvoľna pečieme. Veľkonočnú plnku podávame teplú so zeleným šalátom.

09.10.2011

Podobné recepty