Pečená plnená tekvica

Potrebujeme:

1 stredne veľká tekvica, 25 g masla, 1 ošúpaná a na drobno nakrájaná cibuľa, 450 g surového chudého pomletého hovädzieho mäsa, 15 g hladkej múky, 1 PL sušenej bazalky (oregana), 1 razšľahané vajce, 1 rozdrobená kocka masoxu, 15 ml paradajkového pretlaku, soľ, korenie podľa chuti

Ako na to:

Tekvicu utrite vlhkou handrou. Oba konce odrežte a odložte. Semená vydlabte lyžicou. Maslo roztopte v mikrovlnnej rúre v mise s objemom 1,75 l. Primiešajte cibuľu a 1 minútu varte v mikrovlnnej räre pri plnom výkone. Pridajte mäso a zvyšné prísady.Dobre premiešajte. Tekvicu naplňte mäsovou zmäsou, položte na rošt, prikryte fóliou, ptorú prepichnite. 20 minút pečte v mikrovlnnej rúre pri plnom výkone. V polovici tohto času tekvicu raz obráťte. Pred podávaním nechajte 5 minút odležať. Nakrájajte na plátku a podávajte horúcu.

05.03.2007

Podobné recepty