Moskovská plnená kapusta

Potrebujeme:

1 menšiu hlávku kapusty, 500 g prerasteného bôčika (pliecka), 400 g ryže, 3 mrkvy, 3-4 paradajky, 2-3 papriky, 1 cibuľu alebo 3 dcl leča, 1 vajce, 1 strúčik cesnaku, 3 dcl sladkej smotany, 1 KL vegety, čierne korenie, strúhanku, soľ, olej na pekáč

Ako na to:

Kapustu rozoberieme na listy a spolu s mrkvou uvaríme do polomäkka v slanej vode. Väčší pekáč potrieme olejom, posypeme strúhankou a vyložíme polovicou kapustných listov.
Ryžu trochu opražíme na oleji, zalejeme dvojnásobným množstvom vody a povaríme, kým voda nevsiakne (10-15 min.). Mäso pomelieme.
Vychladnutú ryžu, mrkvu pokrájanú na kocky, pomleté mäso, papriku, paradajky, cibuľu alebo lečo, vegetu, korenie, soľ a vajce premiešame, naložíme do pekáča na kapustné listy, popicháme obrátenou vareškou a polejeme smotanou.
Potom všetko prikryjeme druhou polovicou listov, ktoré potrieme olejom a posypeme strúhankou. Pečieme vo vyhriatej rúre 40-45 minút. Podávame teplé so zemiakovou kašou ako hlavné jedlo, bez prílohy ako predjedlo alebo studené so zeleninovým šalátom.

07.02.2009

Podobné recepty