Talianska paradajková polievka

Potrebujeme:

1 PL oleja. 1 väčšia cibuľa, 1 konzerva paradajkového pretlaku, 1 l vody, 1 kocka zeleninového bujónu, 4 čerstvé paradajky, 2 ČL cukru, 100 g ryže, 3 plátky šunky, smotana na dochutenie, mleté čierne korenie, zelerová vňať (asi 2 stonky), soľ

Ako na to:

Cibuľu očistite, nadrobno nakrájajte a upražte na oleji. Pridajte pretlak, vývar z kocky, nakrájané paradajky, cukor, ryžu a zelerovú vňať. Osoľte, okoreňte a dajte variť.
Nechajte asi 20 min. pomaly vrieť, nakoniec pridajte nadrobno nakrájanú šunku (nemusí byť) a ešte 5 min. povarte.
Hotovú polievku podávajte s bielym chlebom alebo pečivom a na tanieri ju dochuťte smotanou.

22.04.2010

Podobné recepty