Hydinový toast

Potrebujeme:

2 kusy vykostených kuracích pŕs, 1 PL sladkej smotany, 2 PL tvarohu, 1 ČL masla, ½ malej šalátovej uhorky, 1 ČL horčice, 4 plátky bieleho chleba, sladká mletá paprika, štipka cukru, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Horčicu rozmiešajte s tvarohom a smotanou. Ochuťte soľou, korením a cukrom. Kuracie prsia dajte do misky a pri výkone 360 W prikryté duste 150 sekúnd. Plátky chleba opečte v hriankovači. Uhorku umyte, nakrájajte na kolieska, osoľte, posypte korením a naukladajte na chlieb. Z kuracích pŕs stiahnite kožu, nakrájajte priečne na tenké plátky a uložte na uhorku. Striekacie vrecúško naplňte horčicovým tvarohom a ozdobným spôsobom nastriekajte na kuracie prsia. Posypte červenou paprikou.

Tip: Kuracie mäso by ste mali podávať ešte vlažné. Ak namiesto pŕs použijete zvyšky varenej, pečenej alebo dusenej hydiny, musíte ich najprv 30 sekúnd prikryté ohrievať v miske s 1 PL bieleho vína alebo hydinového vývaru pri výkone 500 W. Do tvarohu môžete pridať trochu žeruchy alebo iných byliniek.

02.08.2006

Podobné recepty