Ružomberský medový závin

Potrebujeme:

600 g polohrubej múky, 250 g cukru, 3 vajcia, 1 ČL sódy bikarbóny, 10 dkg Hery, 4 PL rozpusteného medu, škorica
Plnka: slivkový lekvár, sušené ovocie, hrozienka, orechy
vajce na potretie

Ako na to:

Zmiešajte suroviny na cesto, rozdeľte ho na 4 kusy a nechajte 3 hod. odstáť.
Každý kus rozvaľkajte, potrite slivkovým lekvárom, posypte sušeným ovocím, hrozienkami a posekanými orechmi. Zviňte, na pomastený plech ukladajte po šírke plechu a každý kus závinu potrite vajcom.
Záviny počas pečenia zväčšia 1x svoj objem. Pečte 30 min. na 180 °C, v teplovzdušnej rúre na 150 °C.

30.07.2006

Podobné recepty