Medovníkový baránok

Potrebujeme:

1 dl sladkej smotany na šľahanie, 30 g droždia, 1 ČL amónia, 100 g práškového cukru, 130 g masla, 2 vajcia, 150 g medu, štipka soli, 1 ČL korenia do medovníkov, 250 g polohrubej múky, 50 g hrozienok, 50 g kandizovaného ovocia, 50 g sušených datlí

Ako na to:

V polovici smotany vymiešajte droždie a odložte na teplé miesto. V druhej polovici rozpustite amoniak. Maslo s cukrom vymiešajte na penu, primiešajte celé vajcia a vymiešajte spolu so soľou, medovníkovým korením a medom. Prilejte kvások, smotanu s amoniakom, múku, pokrájané ovocie a cesto dobre vypracujte. Odložte na teplé miesto. Potom cesto nalejte do vymastenej a múkou vysypanej formy v tvare baránka. Upečte vo vopred vyhriatej rúre na slabom plameni. Po vyklopení môžete ešte teplého baránka posypať práškovým cukrom alebo poliať polevou podľa vlastnej chuti a fantázie.

22.02.2007

Podobné recepty