Roláda s broskyňami

Potrebujeme:

Cesto:, 140 g práškového cukru, 6 vajec, 100 g polohrubej múky, broskyňový kompót, , Krém: , 250 g masla, 100 g cukru, 3 PL pudingového prášku, 2, 5 dl šťavy z kompótu , , Poleva:, 50 g čokolády na varenie, 35 g stuženého pokrmového tuku

Ako na to:

Žĺtky s cukrom vymiešajte dopenista. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a spolu s múkou striedavo vmiešajte do žĺtkov. Cesto vylejte na plech vyložený mastným papierom, rovnomerne rozotrite a upečte. Teplé cesto aj s papierom vyklopte na vlhkú utierku a zviňte do rolády. Vychladnuté cesto potrite krémom, poukladajte naň broskyne nakrájané na rezance a pevne zviňte do rolády. Vrch rolády polejte čokoládovou polevou.

Krém: Do 2 dl kompótovej šťavy dajte variť cukor. Vo zvyšnej šťave rozmiešajte pudingový prášok a za stáleho miešania uvarte hustú kašu. Maslo vymiešajte do peny a postupne pridávajte do vychladnutej kaše.

Poleva: Nad parou roztopte čokoládu na varenie, pridáme tuk a dobre vymiešajte.

26.02.2007

Podobné recepty