Ríbezľový koláč starej mamy

Potrebujeme:

Cesto:, 140 g práškového cukru, 140 g masla, 5 žĺtkov, ¼ kg polohrubej múky, 150 g pomletých orechov, ½ kypriaceho prášku do pečiva , , Plnka:, 100 g práškového cukru, 5 bielkov, 50 g kryštálového cukru , voda

Ako na to:

Zmäknuté maslo ušľahajte s práškovým cukrom a so žĺtkami. Postupne k nemu pridávajte múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a pomleté orechy. Pripravené cesto nechajte 20 min. odstáť a potom ho rozotrite na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečte vo vyhriatej rúre s teplotou 180 °C. Na vychladnutý koláč navrstvite snehovú plnku a posypte ríbezľami.

Plnka: Práškový cukor zalejte rovnakým objemom vody a uvaríme sirup. Z bielkov a kryštálového cukru vyšľahajte tuhý sneh a pomaly doň zašľahajte horúci sirup. Zľahka premiešajte.

11.01.2007

Podobné recepty