Kiwi zákusok

Potrebujeme:

Cesto:, 6 vajec, 300 g práškového cukru, 150 ml oleja, 150 ml mlieka, 300 g polohrubej múky, 1, 5 balíčka kypriaceho prášku, , Krém:, 2 balíčky práškovej šľahačky, 2 balíčky vanilkového cukru, 3 kyslé smotany, 6 PL práškového cukru, 4 kiwi , , Poleva:, ½ l vody, 1 práškový džús s príchuťou kiwi, 1 balíček Zlatého klasu

Ako na to:

Vajcia vyšľahajte s cukrom, postupne pridajte olej, mlieko a preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie a upečte do zlatohneda. Vychladnuté cesto vyklopte na čistú utierku, papier opatrne odstráňte a cesto vráťte opačnou stranou na plech.
Šľahačku vyšľahajte s vanilkovým cukrom dotuha. Pridajte kyslú smotanu a práškový cukor. Smotanovú masu dobre vymiešajte a natrite na cesto. Kiwi olúpte a nakrájajte na tenké kolieska, ktoré poukladajte na krémovú vrstvu. Nechajte stuhnúť.

Želatínová poleva: V 300 ml vody rozpustite práškový džús a dajte variť. Do horúcej zmesi vlejte 200 ml vody s rozmiešaným Zlatým klasom. Za stáleho miešania varte do zhustnutia. Teplú polevu rozotrite po povrchu múčnika. Zákusok dajte do chladu a nechajte asi 12 hod. odležať. Potom krájajte na rovnaké kocky.

26.08.2009

Podobné recepty