Punčové rezy pre začiatočníkov

Potrebujeme:

cca 70-80 kúskov
750 g hladkej múky, 1 a 1/2 prášku do pečiva, 1 vanilkový puding/prášok, 750 g kryštálového cukru, 3 Hery, 15 vajec, kakao, ružové potravinárske farbivo
Kúpeľ: šťava z dvoch pomarančov, pohár rumu, pohár vody, 1 väčší pohárik marmelády, pár kvapiek punčovej esencie - všetko rozmiešame
Rumová poleva: 350 g práškového cukru, 3 PL horúcej vody, 3 PL rumu, 1 PL oleje, 1 čajová lyžička škrobu - všetko vymiešame

Ako na to:

Heru s cukrom vyšľaháme šľahačom do peny, postupne pridáme po jednom vajce a vyšľaháme. Potom pridáme múku s práškom do pečiva a pudingovým práškom.
Cesto rozdelíme na tri časti, zákuskov budú tri plechy. Jednu časť zafarbíme kakaom a jednu ružovým farbivom rozmiešaným v troche rumu.
Na papieri na pečenie postupne upečieme tri korpusy (200 °C v elektrickej rúre, pečieme asi 12 minút). Pokiaľ nemáte papier na pečenie vymažte plech tukom a vysypte ho kokosom.
Prvý plech vyklopíme ešte horúci na dosku tak, aby bola spodná časť hore a husto polejeme pripravenou zmesou v kúpeli. Po upečení druhého korpusu, vyklopíme ho na ten prvý, znova tak aby bol spodok hore a opäť polejeme kúpeľom. Rovnaký postup je pri treťom upečenom korpuse. Nesmie ostať ani kvapka kúpeľa. A pozor, keď budete rez namáčať z hornej strany, nenasiakne!
Zaťažte doskou a niekoľkými kg kuchárskych kníh, zložte tak po dvoch hodinách a hlavne po úplnom vychladnutí. Rez sa tým zlepí a bude držať pri sebe. Potom orežte nezvhľadné okraje a zvyšok rozkrájame pozdĺžne na tri pásy.
Každý pás potrieme rumovou polevou a po jej stuhnutí ešte pokvapkáme roztopenou čokoládou. Rozkrájame a podávame.

09.10.2011

Podobné recepty