Bylinková ryža na pekáči

Potrebujeme:

50 g masla, 1 cibuľa, 200 g brokolice, 200g karfiolu, 2 karotky, cesnaková vňať, 1 šálka bieleho vína, 250 g ryže Natural, 1 l zeleninového vývaru, 1 PL postrúhanej citrónovej kôry, 1 zväzok citrónovej medovky, 2 strúčiky cesnaku, 4 PL mandľových lupienkov, 4 vajcia, 2 PL posekaného šťaveľa, 2 PL trebuľky, 2 PL estragónu, 2 PL petržlenovej vňate, 1 ČL morskej soli, mleté čierne korenie

Ako na to:

V pekáči zohrejte maslo, pridajte nadrobno posekanú cibuľu, ružičky brokolice a karfiolu a všetko spolu poduste. Karotku očistite a spolu s cesnakom pokrájajte na tenké plátky. Pridajte k zelenine, podlejte bielym vínom, pridajte ryžu a doplňte zeleninovým vývarom. Osoľte, okoreňte mletým čiernym korením. Prikryté pečte pri strednej teplote v predhriatej rúre na 200 °C 20-25 min. Potom posypeme postrúhanou citrónovou kôrou, nadrobno posekanou citrónovou medovkou, cesnakom rozotreným so soľou a lupienkami mandlí. Navrch rozdeľte vajcia a posypte bylinkami. Znovu dajte do rúry a zapekajte ďalších 10 min. Vyberieme z rúry a hneď podávajte.

28.02.2006

Podobné recepty