Drobený koláč

Potrebujeme:

Cesto: 150 g hladkej múky, 150 g polohrubej múky, 1 kocka droždia, 1 lyžica cukru, 2 vajcia, 50 g rozpustenej Hery, vlažné mlieko na kvások
Posýpka: 1 kocka tuku, 120 g práškového cukru, 120 g hladkej múky
Plnka: mak, tvaroh, strúhané jablká

Ako na to:

Z ingrediencií urobíme klasické kysnuté cesto a necháme ho 1 hodinu kysnúť. Medzitým si prevaríme 150 g mletého maku s 2 dcl mlieka a lyžičkou medu. Ďalej si vymiešame kocku tvarohu s 1 vajíčkom a cukrom podľa chuti.
Nastrúhané jabĺčka povaríme s trochou vody asi 5 minút, a potom do nich vmiešame 1 vrecúško vanilkového pudingu. Na plech si dáme papier na pečenie vyklopíme naň cesto, ktoré rozvaľáme po celej ploche.
Na vyvaľkané cesto dáme pruh maku, jabĺčok, tvarohu, a takto to striedame na celej placke. Na koláč nasypeme posýpku a pečieme asi 40 minút pri 175 °C.

09.10.2011

Podobné recepty