Kuracie stehná s ružičkovým kelom

Potrebujeme:

4 celé kuracie stehná, trochu citrónovej šťavy, ½ kg ružičkového kelu, soľ, čierne mleté korenie, 40 - 50 g masla, trošku rasce a vegety, 3-4 PL bieleho vína

Ako na to:

Kuracie stehná rozporciujte na vrchné i spodné, umyte, jemne potrite citrónovou šťavou a nechajte asi 20 min. odležať. Potom ich posoľte, okoreňte, poukladajte do pekáča, na každú porciu rozdeľte po kúsku masla a dajte do rúry piecť. Počas pečenia polievajte stehná roztopeným maslom a vínom. Ružičkový kel očistite, poškodené listy odstráňte, malé hlavičky nechajte celé, väčšie prekrojte napoly. Opláchnite, nechajte stiecť a pridajte ku kuracím stehnám. Posypte troškou rasce, vegety, premiešajte a dajte spolu piecť, až stehná chytia zlatisto-červenú kôrku a hlávky kelu zmäknú. Podávajte so zemiakovou kašou.

27.03.2006

Podobné recepty