Šalát s plnenými morčacími rezňami

Potrebujeme:

4 morčacie rezne, 100 g kuracej pečene, strúhaný syr (parmezán), 100 g šampiňónov, 1 vajce, maslo, 300 g hlávkového šalátu, 2 paradajky, ½ cibule, strúhanka, ocot, olej, múka, cukor, petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Šalát očistite, umyte a nechajte odkvapkať. Šampiňóny umyte a nakrájajte na kocky. Cibuľu očistite a nakrájajte nadrobno. Vňať očistite a nakrájajte. Cibuľu opražte na 1 PL masla. Pridajte pečienku nakrájanú nadrobno, šampiňóny a všetko spolu na miernom plameni duste, pokiaľ sa tekutina neodparí. Ochuťte soľou a korením, pridajte petržlenovú vňať a 1 PL strúhaného syra. Premiešajte a nechajte vychladnúť.
Rezne naklepte, na každý položte 1 PL plnky, preložte a spojte klepnutím tĺčika na mäso. Osoľte, okoreňte, obaľte v múke, rozšľahanom vajíčku a strúhanke. Rozhorúčte olej a rezne v ňom z oboch strán vypražte. Paradajky umyte a nakrájajte. Šalát potrhajte na menšie kúsky a spolu s paradajkami premiešajte s marinádou. Tú pripravte z octu, oleja, korenia, soli a trošku cukru. Rezne podávajte spolu so šalátom, prerezané na polovice a s varenými zemiakmi.

20.10.2006

Podobné recepty