Kurací šalát so šampiňónmi

Potrebujeme:

2 kuracie stehná, 100 g šampiňónov, 40 g masla, štvrťka zeleru, 1 kyslá uhorka, 2 PL majonézy, chren, worčestrová omáčka, 200 ml hydinového vývaru, na hrot noža práškového cukru, , Na ozdobenie:, hlávkový šalát, olej, 1 PL citrónovej šťavy, trocha práškového cukru, mleté biele korenie, soľ

Ako na to:

Očistené a osolené kuracie stehná prudko opečte na masle, prikryte a duste za občasného polievania hydinovým vývarom asi 30 min.
Medzitým šampiňóny očistite a nakrájajte na lístky, zeler nastrúhajte a uhorku nakrájajte na kolieska. Udusené stehná nechajte vychladnúť, vykostite a mäso nakrájajte na hrubšie rezance. Do zvyšku tuku a hydinového vývaru pridajte zvyšok masla, poduste na ňom nakrájané šampiňóny. Vyberte ich do misy, osoľte a nechajte vychladnúť. Potom k nim pridajte nakrájané mäso, zeler, uhorku, majonézu, v ktorej ste rozmiešali nastrúhaný chren a worčestrovú omáčku. Dobre premiešajte, trochu osoľte, oslaďte a nechajte odpočívať na chladnom mieste asi 30 min.
Hlávkový šalát umyte, ochuťte zálievkou pripravenou z oleja, citrónovej šťavy, zo soli, z mletého bieleho korenia a cukru, urovnajte ho na misu a zakryte pripraveným hydinovým šalátom. Podávajte s hriankami natretými maslom a s bielym vínom.

19.01.2007

Podobné recepty