Kurací šalát cobb

Potrebujeme:

½ kg vykosteného kuracieho mäsa bez kože, 90 g rokfortu (alebo iného plesňového syra), 175 g slaniny, 2 veľké paradajky, 1 šalotka, 2 avokáda, ½ kg hlávkového šalátu, 1 citrón, , Octová zálievka:, 4 PL červeného vínneho octu, 175 ml rastlinného oleja, 2 ČL dijonskej horčice, 3 vetvičky čerstvého estragónu, ¼ ČL mletého čierneho korenia, ½ ČL soli

Ako na to:

Do misky dajte ocot, horčicu, soľ i korenie a dôkladne ušľaháme metličkou. Tenkým pramienkom prilievajte olej (stále miešajte). Nadrobno nasekajte estragón, vmiešajte ho do zálievky a podľa chuti okoreňte.
Vo veľkej mise zmiešajte kurča nakrájané na plátky a šalotku s 3 - 4 PL zálievky. Do inej misy dajte nakrájaný hlávkový šalát. Pridajte asi 3 - 4 PL zálievky a premiešajte. Slaninu nakrájajte na 1 cm pásiky, na panvici ju vysmažte a po vybratí ju osušte kuchynskou utierkou. Doprostred tanierov porozkladajte šalát a naň kuracie mäso. Okolo upravte nakrájané paradajky a rozdrobený plesňový syr. Na mäso poukladajte vypečenú slaninu, na plátky nakrájané avokádo a pokropte zvyškom zálievky a citrónovou šťavou (aby avokádo nezhnedlo) a podávajte. Vhodnou prílohou k mäkkému mäsu je chlieb.

19.11.2006

Podobné recepty