Vanilkovo – čokoládová bonboniéra

Potrebujeme:

Cesto:, 250 g mäkkého masla , 170 g práškového cukru , 5 žĺtkov , 1 PL rumu , 120 g hladkej múky , 2 pudingy s vanilkovou príchuťou, ½ ČL prášku do pečiva, 100 g nastrúhaných mandlí , 5 bielkov, , Na ozdobu:, 1 balenie svetlej polevy, 200 g marcipánu (červeného alebo prírodný zafarbite trochou potravinárskej farby)

Ako na to:

Maslo vyšľahajte s práškovým cukrom, žĺtkami a rumom nahladko. Pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva, pudingovým práškom a mandľami. Nakoniec opatrne vmiešajte sneh z bielkov. Cesto rozotrite v tenkej vrstve (zvyšok si odložte) na vymazaný a múkou vysypaný plech (18 x 30 cm) a dajte piecť na 5 min. do rúry predhriatej na 220 °C. Na upečenú placku dajte opäť tenkú vrstvu cesta a opäť pečte. Tento krok opakujte tak dlho, kým nespotrebujete všetko cesto. Koláč nechajte na plechu vychladnúť, najlepšie cez noc. Potom ho nakrájajte na kocky.
Polevu a v miske ju roztopte vo vodnom kúpeli. Kocky namáčajte v poleve (alebo polevu natrite štetcom) a nechajte ich zaschnúť. Marcipán rozvaľkajte a vykrajujte srdiečka, ktorými ozdobte povrch kociek.

TIP: Ak máte rúru s grilom, môžete cesto miesto pečenia 5 min. grilovať.

17.05.2006

Podobné recepty