Jablkový sen s vanilkou

Potrebujeme:

50 g bielej čokolády , 300 g bieleho jogurtu , 500 g jabĺk , 200 ml vody , 2 vanilkové cukry, 2 PL kryštálového cukru , 1 škoricový cukor, 1 PL kukuričného škrobu

Ako na to:

Jablká olúpte, nakrájajte na malé kúsky, zalejte vodou, pridajte vanilkový, škoricový a kryštálový cukor a pod pokrievkou varte do zmäknutia asi 20-25 min. V malom množstve studenej vody rozmiešajte kukuričný škrob a potom ho pridajte k jablkám. Všetko nechajte za stáleho miešania prejsť varom. Dezert nechajte vychladnúť. Bielu čokoládu nastrúhajte.
Do dezertných pohárov rozdeľte jogurt, ktorý posypte 2/3 nastrúhanej bielej čokolády. Na to dajte vrstvu vychladnutých rozvarených jabĺk. Ozdobte zvyškom strúhanej bielej čokolády. Podávajte vychladené.

TIP: Medzi vrstvu jogurtu a jabĺk môžete dať tretiu vrstvu - trochu vaječného koňaku. Nie jle n že tým dezert oživíte, ale bude mať aj vinikajúcu chuť.

14.04.2006

Podobné recepty