Srdiečko z lásky

Potrebujeme:

Piškótové cesto:, 3 vajcia , 3 PL teplej vody , 100 g práškového cukru , 1 vanilkového cukru, 100 g hladkej múky , 20 g kukuričného škrobu, 2 ČL prášku do pečiva, , Plnka:, ½ l smotany na šľahanie , 2 stužovače šľahačky, 1 KL práškového cukru , 150 g mletých vlašských orechov , 2-3 PL Amaretto likéru, , Na ozdobu:, ¼ kg čerstvých alebo mrazených malín (iného drobného ovocia), 50 g polovičiek vlašských orechov , 2 PL práškového cukru

Ako na to:

Cesto: Vajcia a teplú vodu vyšľahajte ručným šľahačom pri najvyšších otáčkach 1 min. do peny. Potom vmiešajte práškový a vanilkový cukor a šľahajte ďalšie 2 min. Potom pridajte na dvakrát múku zmiešanú s kypriacim práškom a kukuričným škrobom. Vypracujte hladké cesto, ktoré nalejte do srdcovej formy vyloženej papierom na pečenie. Dajte piecť na 25 min. do elektrickej rúry predhriatej na 180 °C (teplovzdušná 160 °C).
Po upečení vyklopte korpus na kuchynskú mriežku pokrytú papierom na pečenie a z upečeného srdiečka rýchlo jedným ťahom stiahnite papier na pečenie. Po vychladnutí ho vodorovne prekrojte.

Plnka: Zo smotany, stužovačov šľahačky a práškového cukru ušľahajte tuhú šľahačku. Pridajte mleté orechy a likér a krátko zamiešajte. 1/3 plnky natrite na spodnú časť korpusu a rozotrite do hladka. Priklopte druhou časťou korpusu a zvyškom plnky srdce natrite zo všetkých strán. Opačnou stranou varechy urobte na povrchu vlnky. Srdce nechajte asi 2 hod. odpočinúť v chlade. Potom ozdobte malinami (iným ovocím) a polovičkami orechov a nechajte ešte 30 min. vychladnúť. Nakoniec pocukrujte a podávajte.

TIP: Ak nemáte srdcovú formu, bude múčnik rovnako dobre chutiť aj ako torta z guľatej formy s priemerom 26 cm.

02.04.2007

Podobné recepty