Srdce z červeného vína

Potrebujeme:

Cesto: 125 g mäkkej Hery, 100 g cukru, 1 vanilkový cukor, soľ, 2 vajcia, 75 ml červeného vína, 125 g polohrubej múky, 2 zarovnané ČL kakaa, 1 škoricový cukor, 2 ČL prášku do pečiva (zarovnané)
Poleva: 250 g práškového cukru, 5-6 PL červeného vína
forma srdce s objemom 1 liter

Ako na to:

Cesto: V mise vyšľahajte mäkkú Heru pomocou elektrického mixéra na penu. Pridajte cukor, vanilkový cukor a štipku soli. Vymiešajte do hladkej hmoty. Potom postupne vmiešajte vajcia a červené víno – každé vajce šľahajte asi 30 sek.
Múku zmiešajte s kakaom, škoricovým cukrom, práškom do pečiva a pomocou elektrického ručného mixéra ju vmiešajte do vyšľahanej hmoty (na najnižšom stupni otáčok). Spracujte na hladké cesto.
Cesto vylejte do formy vyloženej papierom na pečenie a dajte piecť na 45 min. do elektrickej rúry, predhriatej na 180 °C. (teplovzdušná 160 °C, ale nepredhrievajte)
Po upečení nechajte srdce 10 min. odstáť vo forme. Potom srdce vyklopte na kuchynskú mriežku, stiahnite papier na pečenie a nechajte ho úplne vychladnúť.
Poleva: Práškový cukor preosejte do misy. Pridajte toľko červeného vína až vznikne hustá hladká tekutina. Polevou potrite celé srdce. Nechajte stuhnúť. Ozdobte podľa fantázie marcipánovými ružami.

02.09.2006

Podobné recepty