Kvet lásky

Potrebujeme:

1 kg jabĺk (najvhodnejšia je odroda Rubín), 125 g práškového cukru, 6 PL minerálnej vody, 5 PL citrónovej šťavy, 8 PL kalvadosu, 75 g kyslej smotany, 100 g čokolády na varenie, 3 PL pomarančového sirupu

Ako na to:

Z jabĺk odoberte jedno. Umyte ho, očistite a nakrájajte na plátky. Poduste na malej panvici asi 1 min. so zvyškom cukru, klavadosu a citrónovej šťavy. Potom plátky vyberte a nechajte vychladnúť. Do omáčky pridajte pomarančový sirup.
Ostatné jablká ošúpte, rozkrojte, odstráňte jadrovníky a nakrájajte na malé kúsky. Spolu s 75 g cukru, minerálkou, 3 PL citrónovej šťavy a 3 PL kalvadosu poduste v hrnci s pokrievkou asi 15 min. Potom hrniec odkryte a intenzívne varte asi 5 min. Kúsky jabĺk rozmixujte ručným mixérom a zmiešajte so slaninou. Krém prikryte a dajte na 2 hod. do mrazničky. Po prvej hodine premiešajte vidličkou.
Čokoládu roztopte vo vodnom kúpeli a vylejte do mikroténového vrecka s dierkou v rohu. Na pripravené tanieriky nakreslite čokoládové kvety.
8 kopčekov krému z mrazničky poukladajte na čokoládové kvety a ozdobte plátkami jablka. Pokvapkajte kalvadosovou omáčkou a servírujte.

31.01.2007

Podobné recepty