Losos v kaviárovej omáčke

Potrebujeme:

200 g lososa, 1 ČL citrónovej šťavy, 2 PL olivového oleja
Kaviárová omáčka: 1 cibuľa, 1 dcl vína, 2,5 dcl instantného zeleninového vývaru, 2,5 dcl smotany na šľahanie, 100 g kaviáru, petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ,

Ako na to:

Kocky lososa (veľké asi 3 cm) osoľte, okoreňte, pokvapkajte citrónovou šťavou a na oleji na panvici opečte. Mäso vyberte z panvice a preložte do rúry predhriatej na 150 °C.
Výpek z panvice rozrieďte vývarom, prilejte víno a nechajte zovrieť. Pridajte nadrobno pokrájanú cibuľu a 2 min. povarte. Omáčku rozmixujte, dochuťte soľou, korením a opatrne primiešajte kaviár.
Lososa podávajte na predhriatých tanieroch s kaviárovou omáčkou a so zemiakovým pyré.

21.05.2008

Podobné recepty