Plnené kelové čevapčiči

Potrebujeme:

600 g kelu, 1 vajce, 1-2 lyžice hladkej múky, strúhanka, cesnak, mleté ​​čierne korenie, 150 g salámy vcelku a tuk na vyprážanie

Ako na to:

Kel nakrájame na štvrťky, vložíme do vriacej osolenej vody, uvaríme do polomäkka, scedíme a vytlačíme z nej takmer všetku vodu.
Kel zomelieme alebo veľmi jemne nakrájame, pridáme vajcia, strúhanku, múku, rozotretý cesnak, soľ, korenie a vypracujeme tuhé cesto. Utvoríme z neho tenké placky, na každú položíme hranolky salámy a placky stočíme na valčeky.
Obalíme ich v strúhanke a usmažíme po všetkých stranách na oleji.

Príloha: zeleninový šalát

15.10.2011

Podobné recepty