Veľkonočný baranček s hrozienkami

Potrebujeme:

125 g masla, 3 PL medu, 130 g práškového cukru, 3 žĺtky, 1 vanilkový cukor, 20 g droždia, 350 g polohrubej múky, mlieko, 50 g hrozienok, štipka soli, tuk a jemná strúhanka na vymastenie a vysypanie formy

Ako na to:

Maslo vymiešajte s medom, cukrom, so žĺtkami a soľou, pridajte vanilkový cukor a vykysnutý kvások, ktorý pripravíte z trocha múky, mlieka a droždia. Potom pridajte múku, vlažné mlieko, hrozienka a vypracujte cesto. Nalejte do formy vymastenej tukom a vysypanou strúhankou, prikryte druhou časťou formy a upečte vo vyhriatej rúre. Počas pečenia formu obráťte, aby sa baranček rovnomerne prepiekol. Upečeného vyklopte a vychladnutého posypte cukrom.

08.04.2006

Podobné recepty