Veľkonočný zajac

Potrebujeme:

3 vajcia, 150 g práškového cukru, 100 g Hery, 180 g polohrubej múky, 1 ČL prášku do pečiva, 1/2 dcl mlieka, soľ, hrozienka, kakao, práškový cukor na posypanie

Ako na to:

Žĺtka vymiešajte s práškovým cukrom a so zmäknutou herou do penista. Za stáleho miešania pridávajte striedavo mlieko a preosiatu múku premiešanú s kypriacim práškom a so štipkou soli. Nakoniec vmiešajte tuhý sneh z bielkov a hrsť hrozienok.
Cesto vylejte do vymastenej a múkou vysypanej formy vo forme zajaca, formu uzavrite a pečte 15 min. Formu otvorte a zajaca dopečte. Vychladeného zajaca vyklopte a posypte práškovým cukrom a kakaom.

Tip: Zajaca môžete tiež poliať čokoládovou alebo ovocnou polevou. Podobným spôsobom môžete upiecť aj veľkonočného barančeka alebo kuriatko. Podľa toho, akú formu na pečenie máte.

09.06.2006

Podobné recepty