Veľkonočná nepečená torta

Potrebujeme:

400 g guľatých piškót, 3 ČL mletej kávy, 4 PL rumu, , Krém:, ¼ l mlieka, 4 vajcia, 30 g želatíny, 150 g práškového cukru, 150 g mletých orechov, 250 ml smotany na šľahanie, 30 g olúpaných mandli, 10 farebných mandľových vajíčok, lístky medovky

Ako na to:

Kávu sparte v 250 ml vriacej vody, pridajte rum a nechajte vychladnúť. Na krém rozmiešajte v mlieku žĺtky, práškový cukor a v vodnom kúpeli šľahajte do zhustnutia Dajte vychladnúť. Želatínu zalejte 150 ml vody a nechajte napučať. Potom ju zahrejte na 60 °C a rozpustite. Keď začne hustnúť, vmiešajte ju k žĺtkom. Z bielkov ušľahajte sneh a vmiešajte aj s orechmi do krému.
Formu o s priemerom 28 cm vypláchnite vodou a vrstvite do nej rovnomerne piškóty a krém. Každú vrstvu piškót pokvapkajte kávou s rumom. Zakončite vrstvou piškót, uložte do chladničky a nechajte do druhého dňa stuhnúť.
Tortu uvoľnite z formy. Mandle nakrájajte na lupienky a nasucho opražte. Ušľahajte smotanu a potrite ňou korpus. Tortu ozdobte mandľami, farebnými vajíčkami a lístkami medovky.

29.11.2006

Podobné recepty