Ryba po čínsky

Potrebujeme:

pre 2 osoby
2 filety ryby, 2 lyžice sójovej omáčky, 2 strúčiky cesnaku, kúsok zázvoru, olej na vyprážanie, 200 g listovej zeleniny (kapusta, kapusta, špenát) a ako príloha ryža alebo čínske rezance

Ako na to:

Rybu pokvapkáme sójovkou a potrieme prelisovaným cesnakom a na jemno nastrúhaným kúsočkom zázvoru. Marinujeme asi tak desať minút.
Medzitým si pokrájame zeleninku, potom si rozpálime olej v panvici a pridáme filety ryby, restujeme z každej strany cca 3 min. Potom ich vidličkou rozdelíme na kúsky, pridáme zeleninu a trošku vody na podusenie a asi tak 5 min. dusíme. Potom pridáme hotové uvarené čínske rezance a dochutíme sójovkou.

15.10.2011

Podobné recepty