Likérový veniec s mandarínkami

Potrebujeme:

6 mandariniek (klementinek), tuk na vymastenie formy, 250 g Hery, 250 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, štipka soli, 4 vajcia, 200 g polohrubej múky, 100 g solamylu, 200 g mletých mandlí, 1 prášok do pečiva, 8 PL mlieka, 6 PL pomarančového likéru, 100 g pomarančovej marmelády

Ako na to:

Mandarínky olúpte a nakrájajte na plátky. Formu na veniec (s priemerom 26 cm) vymastite tukom a vyložte mandarínkami. Heru, kryštálový a vanilkový cukor a štipku soli vymiešajte do peny, do nej postupne zašľahajte vajcia. Múku zmiešajte zo solamylom, mandľami a práškom do pečiva a vmiešajte striedavo s mliekom do peny.
Formu naplňte cestom a pečte v predhriatej rúre pri strednej teplote asi 50 min. Asi 15 min. pred koncom pečenia môžete koláč prikryť papierom na pečenie. Upečený veniec nechajte vychladnúť a vyklopte. Niekoľkokrát ho prepichnite špajdľou a pokvapkajte likérom.
Marmeládu ohrejte, rozotrite ju na povrch koláča a nechajte ho ešte asi 10 min. v rúre zhnednúť. Potom veniec nechajte úplne vychladnúť.

17.01.2007

Podobné recepty