Ovocná torta

Potrebujeme:

Cesto:, 3 vajcia, 80 g práškového cukru, 80 g polohrubej múky, 20 g maizeny, 2 PL kakaa, ½ ČL kypriaceho prášku do pečiva, , Žltá plnka:, 200 ml mlieka, , 15 g želatíny, 300 g mäkkého tvarohu, 1 vajce, 50 g práškového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, na špic noža potravinárskeho žltého farbiva, , Čokoládová plnka:, 200 ml mlieka, 15 g želatíny, 300 g mäkkého tvarohu, 1 vajce, 70 g práškového cukru, 40 g strúhanej tmavej čokolády, 450 g sterilizovaných broskýň

Ako na to:

Žĺtky vymiešajte s práškovým cukrom. Pridajte polohrubú múku s kypriacim práškom, maizenu, kakao, tuhý sneh z bielkov a premiešajte. Cesto dajte do okrúhlej vymastenej a múkou vysypanej formy a vo vyhriatej rúre upečte. Po upečení nechajte vychladnúť a korpus pokvapkajte kompótovou šťavou.

V mlieku nechajte rozpustiť želatínu. Potom ju na miernom ohni zohrejte. Tvaroh, práškový cukor, vanilkový cukor, vajce a žlté potravinárske farbivo spolu vymiešajte . Pridajte želatínu namočenú v mlieku a premiešajte. Plnku dajte na piškótový korpus a odložte na 30 min. odstáť na chladné miesto.

Scedené broskyne nakrájajte na kúsky, ktoré rozložte na žltú plnku.
V mlieku namočenú želatínu nechajte rozpustiť na miernom ohni. Tvaroh, vajce a cukor premiešajte. Pridajte želatínu namočenú v mlieku, nastrúhanú čokoládu a premiešajte. Plnku rovnomerne rozotrite na ovocie. Naplnenú tortu odložte stuhnúť do chladničky na pár hodín. Ozdobte pokrájanými kúskami broskýň a strúhanou čokoládou.

01.09.2006

Podobné recepty