Syrové koláčiky

Potrebujeme:

300 g hladkej múky špeciál, 300 g Hery, 7 PL bieleho vína, 1 ČL soli
Na potieranie: 250 ml kyslej smotany, 150 g syru Eidam, 2 žĺtka, mak alebo rasca na posypanie

Ako na to:

Múku preosejte na dosku, pridajte soľ, posekanú heru, zmiešajte, prilejte víno a spracujte vláčne cesto. Nechajte ho niekoľko hodín v chlade odležať (najlepšie cez noc).
Zo smotany, najemno postrúhaného syra a žĺtkov vymiešajte hladkú zmes. Cesto rozvaľkajte a povykrajujte rôzne tvary. Každý kúsok natrite pripravenou zmesou, polovicu posypte rascou a polovicu nepomletým makom. Upečte do zlatista.

17.12.2009

Podobné recepty