Kysnutý závin s klobásovo - kapustovou plnkou

Potrebujeme:

600 g polohrubej múky, 60 g Hery, 3 dcl mlieka, 1 vajce, 1 ČL soli, kocky droždia (20 g), štipka cukru , voda podľa potreby
Plnka: 300 g klobásy, 100 g údenej slaniny, 1/2 hlávky bielej kapusty, 2 cibule, 2 na tvrdo uvarené vajcia, 2 uvarené zemiaky, 1 ČL mletej rasce, 1 PL vegety

Ako na to:

V strede preosiatej múky urobte jamku a vylejte do nej kvások vymiešaný z droždia, polovice vlažného mlieka, štipky cukru a 2 PL múky. Nechajte ho vykysnúť. Potom prilejte zvyšok mlieka, v ktorom sme rozhabarkovali vajce a roztopenú heru, premiešajte, pridajte soľ a vymieste hladké kypré cesto, ktoré nechajte vykysnúť.
Rozdeľte ho na 3 bochníčky. Každý rozvaľkajte, natrite plnkou, skrúťte do závinu a uložte vedľa seba na vymastený plech. Chvíľu ešte nechajte kysnúť, potrite ich olejom alebo roztopenou masťou, popichajte vidličkou a upečte do zlatohneda.
Plnku: Slaninu nadrobno pokrájajte a opražte. Postupne k nej pridajte posekanú cibuľu a nadrobno pokrájanú kapustu a uduste do mäkka. Potom ju nechajte vychladnúť, primiešajte nadrobno pokrájanú klobásu, posekané vajcia, postrúhané zemiaky, rascu, vegetu a dobre premiešajte.

02.03.2006

Podobné recepty