Pravé talianske tiramisu

Potrebujeme:

3 celá vajíčka, 3 lyžice cukru, 1 téglik (250 g) Mascarpone (taliansky syr - nenahradzovať niečím iným), balíček piškót, 1 väčšia šálka nescafé alebo inej silnej kávy, 1 panák amareto (likér), kakao (klasické práškové)

Ako na to:

Najskôr uvaríme silnú kávu (napr. Nescafé), osladíme podľa chuti a až trochu vychladne nalejeme do nej panáka Amareta. Potom vyšľaháme 3 vajcia s 3 lyžicami cukru (najlepšie ručným mixérom, šľahá sa zhruba 10 minút) kým vznikne krém (nesmie byť riedky).
Do tohto krému zašľaháme Mascarpone, už len aby sa to spojilo. Do pripravenej misky (najlepšie obdĺžnikového tvaru, nie moc veľkej, aby sa dali piškóty dať v troch vrstvách) vkladáme po jednej vedľa seba piškóty, ktoré predtým namáčame v káve (len ich do kávy ponorte a hneď ich vyberte von, nenechávať plávať, aby neboli moc rozmáčené).
Keď už máme dno pokryté piškótami, dáme asi tak 0,5 cm vrstvu krému. Potom znovu namáčané piškóty. Najlepšie ak vyjdú 3 vrstvy piškót. Posledná vrstva je krém (už nemusí byť tak silná). Potom vezmeme kakao a cez malé sitko (napr. na čaj) preosievame na celú plochu dezertu kakao. Prekryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky, min. na 12 hodín. Potom už len podávame.

13.10.2011

Podobné recepty