Orechové gule

Potrebujeme:

Hmota na gule: 250 g vlašských orechov jemne pomletých, 150 g púdrového cukru, 2 lyžice marhuľovej zaváraniny, 1 lyžica veľmi silnej čiernej kávy, 50 - 80 g celých lieskových orieškov
Káva: 1/8l vody a 30 g praženej kávy nechať dobre vylúhovať
Poleva : 200 g práškového cukru podľa potreby silnej horúcej kávy

Ako na to:

Orechy dáme na dosku, pridáme cukor, zaváraninu a studenú kávu. Vypracujeme hmotu a robíme z nej malé guľôčky, doprostred vložíme oriešok a všetko zaguľatíme.
Položíme na dosku a necháme uschnúť. Potom guľky polejeme kávovou polevou a opäť necháme uschnúť. Nakoniec zo zvyšku polevy urobíme hore špirálku (najlepšie, keď urobíme špendlíkom dierku do rohu plastického vrecka).

25.09.2011

Podobné recepty