Kurča s pikantnou plnkou

Potrebujeme:

1 kurča (1500 g), soľ a biele korenie, 1 plátok bieleho chleba alebo sendviča, 1/2 červenej a 1/2 zelenej papriky, 2 stopky zeleru, vetvička rozmarínu, vetvička petržlenovej vňate, 1 lyžica olivového oleja, 2 lyžice kukuričných zŕn z konzervy, 50 ml kuracieho vývaru, 1 - 2 lyžice rozpusteného masla

Ako na to:

Kurča zvnútra aj zvonka dobre umyjeme a osušíme, potom osolíme a okoreníme. Plátok chleba nakrájame na kocky. Papriky umyjeme, očistíme a tiež nakrájame na kocky. Zeler umyjeme a nakrájame na plátky. Bylinky umyjeme a nadrobno nasekáme.
Olej rozpálime a na ňom do chrumkava opečieme nakrájaný chlieb. Potom ho vyberieme a na oleji podusíme zeleninu. Kukuricu zmiešame s vývarom a neprikryté varíme pri strednej teplote asi 5 minút. Potom všetko osolíme, okoreníme a vmiešame opečený chlieb, bylinky a zeleninu. Rúru pripravíme na 200 °C.
Zeleninovú zmes necháme trocha vychladnúť a naplníme ňou kura. Pomocou špáradiel alebo kuchárskej ihly dutinu uzavrieme. Kurča natrieme rozpusteným maslom a vložíme ho hrudnou časťou hore do pekáča. Pečieme v rúre približne 40 minút, potom kura obrátime a pečieme ďalších 40 minút. Povrch občas potierame vypečeným tukom.

Príloha: zemiaky, chlieb

25.09.2011

Podobné recepty