Mleté mäso s jogurtovou zálievkou

Potrebujeme:

600 g mletého mäsa (zmes hovädzieho a bravčového), 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 zväzok čerstvej petržlenovej vňate, 1 lyžička horčice, korenie, soľ
Na zálievku: 500 g bieleho jogurtu, 2 polievkové lyžice jemne krájaného kôpru (čerstvého alebo mrazeného), l strúčik cesnaku

Ako na to:

Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Cesnak ošúpeme a vylisujeme, keď ho neolúpeme, bude sa lepšie čistiť. Lisovanú petržlenovú vňať opláchneme, osušíme, otrháme lístky a nasekáme nadrobno.
Mleté mäso dobre premiešame s cibuľou, cesnakom, petržlenovou vňaťou, horčicou, soľou a korením (najlepšie je prepracovať rukami). Mokrými rukami tvoríme zo vzniknutej zmesi krátke valčeky, hrubé asi 2 - 3 cm a opatrne ich napichujeme na ihly alebo vopred namočené špajdle.
Tie dávame na alobal položený na rošte a grilujeme na predhriatom grile z oboch strán do zlata asi 10 minút. Medzitým si pripravíme z jogurtu zálievku z uvedených ingrediencií a po dôkladnom premiešaní podávame.

25.09.2011

Podobné recepty