Sekaná pečienka z húb

Potrebujeme:

500 g čerstvých húb, 40 g masla, 30 g cibule, 3 žemle, 2 dcl mlieka, 1 vajce, strúhanka, 40 g masti, troška mäsového vývaru, zelená petržlenová vňať, korenie, soľ a bielok na potretie

Ako na to:

Očistené huby nadrobno rozkrájame, osolíme a dusíme najprv vo vlastnej šťave, neskôr až sa voda vydusí tak na cibuľke spenenej na masle.
Do misky zvlášť si pripravíme v mlieku na kolieska pokrájané rožky, vajce, korenie, soľ a nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať. Všetko dobre premiešame a pridáme už podusené huby. Celú zmes dobre premiešame a podľa potreby pridáme strúhanku, aby sme mohli vytvoriť šišku, ktorú potrieme bielkom.
Na pekáči rozohrejeme masť a šišku v horúcej rúre pečieme. Dá sa jesť aj za studena a kto má rád cesnak, tak môže skúsiť pridať do receptu aj cesnak.

Príloha: zemiaková kaša a zeleninová obloha, kyslá uhorka

07.10.2011

Podobné recepty