Amaretto

Potrebujeme:

4 bielka, 500 g nelúpaných mandlí, 50 g horkých mandlí, 500 g cukru, lyžica škorice, kôra z dvoch veľkých chemicky neošetrených citrónov, 8 dcl vody, soľ, maslo na vymastenie plechu

Ako na to:

Recept je asi na 50 kusov.
Rúru predhrejeme na 180 °C. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Mandle nasekáme na veľmi jemno a dáme do misy. Pridáme sneh, cukor, škoricu, citrónovú kôru, vodu a soľ. Všetko dôkladne premiešame.
Plech na pečenie vymastíme. Lyžičkou vykrojíme kúsok cesta a spravíme z neho malú guľku. Guľky poukladáme na plech tak, aby neboli príliš blízko pri sebe.
Plech vložíme do rúry a pečieme asi dvadsať minút, nie príliš do hneda. Amaretto musí byť chrumkavé a vo vnútri mäkké.

22.09.2011

Podobné recepty