Osviežujúca melónova torta

Potrebujeme:

Základ: 100 g masla, 200 g podlhovastých piškót
Krém a ozdoba: 1 balíček citrónového želé (pre 500 ml tekutiny), 100 g žervé, 125 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 2 lyžice citrónovej šťavy, 400 ml smotany, po 1 4 vodného a cukrového melónu

Ako na to:

Príprava cca 30 minút, varenie cca 10 minút, chladenie cca 2 hodiny.
Piškóty v mikroténovom sáčku rozdrvíme valčekom a premiešame s rozpusteným maslom. Roztváraciu formu s priemerom 24 cm naplníme zmesou a pritlačíme. Citrónové želé zmiešame s 250 ml studenej vody a 10 minút varíme.
Žervé, 75 g cukru, vanilkový cukor a citrónovú šťavu vymiešame dohladka. Zvyšný cukor vmiešame do želé, za stáleho miešania zohrejeme, ale nevaríme. Do vychladnutej hmoty vmiešame žervé a vyšľahanú smotanu. Krém rozotrieme na piškótu a uhladíme.
Tortu uložíme na 2 hodiny do chladničky.
Z vodného melóna vykrajujeme guľôčky, dužinu z cukrového melóna nakrájame na tenké plátky. Zložíme bočný diel roztváracej formy a povrch torty obložíme guľôčkami a plátkami melónu. Podávame vychladené.

16.09.2011

Podobné recepty