Kapor na čierno

Potrebujeme:

1 kapor, trocha octu, kúsok masla, 4 cibule, petržlenový koreň, mrkva, zeler, 1/2 litra piva, 4 orechy, 6 sušených sliviek, trocha čierneho perníka, korenie, nové korenie, tymián, bobkový list, trocha citrónovej šťavy, kúsok páleného cukru, 6 tabuliek žltého perníka, trocha vína, hrozienka, mandle

Ako na to:

Krv z kapra zachytíme do trochy octu a posolené rezne z ryby odstavíme. Na kúsku masla udusíme do ružova.
Nakrájame 4 cibule, petržlenový koreň, mrkvu a zeler. Rezne položíme na túto zeleninu, precedíme na ne krv, prilejeme 1/2 l slabšieho nesladeného piva, asi 4 nadrobno nakrájané orechy, 6 sušených sliviek, trocha strúhaného čierneho perníka a všetko korenie (korenie, nové korenie, bobkový list a tymián).
Varíme v tom ryby 3/4 hodiny. Keď vychladnú, rezne opatrne vyberieme, omáčku precedíme, zaostríme trochou citrónovej šťavy a prevaríme ju do náležitej hustoty s kúskom páleného cukru, asi 6 tabuľkami žltého, strúhaného a smaženého perníka, trochou vína, podľa chuti i hrozienkami a mandľami a znova na rybu nalejeme.
Príloha: čierny chlieb

25.09.2011

Podobné recepty