Kysnutý veľkonočný baránok

Potrebujeme:

400 g polohrubej múky, 50 g práškového cukru, balíček vanilkového cukru, lyžička soli a balíček sušeného droždia (dobre premiešame), 150-200 ml vlažného mlieka, 1 vajce

Ako na to:

Zo surovín zarobíme vláčne cesto. Necháme 15 minút na teplom mieste kysnúť, potom ešte raz premiesime, povrch poprášime hladkou múkou a podľa potreby necháme ešte 30 - 60 minút kysnúť.
Z cesta potom tretinu odoberieme a vytvarujeme hlavu, nožičky a chvost. Zvyšok cesta rozkrájame na menšie časti a tvoríme valčeky s priemerom asi 1 cm, ktoré stočíme do koliesok a skladáme na plech do tvaru baránka. Na ozdobenie použijeme hrozienka alebo mandle...
Potrieme rozšľahaným vajcom a ešte chvíľu necháme kysnúť. Pečieme asi 30 minút pri 180º C.

14.09.2011

Podobné recepty