Vajcová misa

Potrebujeme:

2 vajcia na ozdobovanie a asi 8-10 vajec na vyplnenie misy (podľa veľkosti), 1 konzerva kaviáru, 1-2 konzervy lososa, 1 konzerva šprotov, 1 konzerva sardelových očiek, petržlenová alebo iná vňať, niekoľko olív v oleji, majonéza z uvarených žĺtkov, kečup, hlávkový šalát, reďkovka, paprika

Ako na to:

Čerstvé vajcia uvaríme natvrdo, poklepeme ich, aby škrupina popukala, zalejeme studenou vodou a vychladnuté olúpeme. Z jedného vajca urobíme muchotrávku, ktorú položíme do stredu misy, okolo nej uložíme do tvaru hviezdice vajcia rozkrojené na 6 polmesiačikov, potom vajcia rozkrojené napoly po dĺžke, na ktoré striedavo dáme kôpku kaviáru a lososa, šproty a sardelové očko.
Prizdobíme vňaťou, olivou, hviezdicou majonézy z varených žĺtkov, kečupom, hlávkovým šalátom a reďkovkou alebo paprikou. Okolo hríbika naukladáme petržlenovú alebo inú vňať. Pomedzi polmesiačiky olív, na kôpku lososa dáme majonézu, na kôpku kaviáru reďkovku, vedľa šprot, papriku, okolo sardelového očka kečup a pod hlavičky vajec hlávkový šalát. Zvyšné vajcia pokrájame na kolieska po dĺžke a vejárovite rozložíme.
Osobitne naservírujeme mrkvový šalát, ktorý pripravíme takto: 2 očistené a umyté stredne veľké mrkvy postrúhame, pridáme 2 strúčiky strúhaného cesnaku, 2 lyžice majonézy, 2 lyžice smotany, dobre premiešame a dochutíme citrónovou šťavou a práškovým cukrom (ak je mrkva sladká, cukor nepridávame).

14.09.2011

Podobné recepty