Osviežujúca ovocná torta

Potrebujeme:

6 vajcia, 150 g polohrubá múka, 180 g práškový cukor, 1 balíček prášku do pečiva, marhuľový džem (môže byť aj iný), 1 konzerva marhúľ (broskýň), 1 konzerva mandarínok, 2 biele jogurty, 1/2 balíčka vanilkového cukru, 1 balíček Zlatého klasu, 2 dcl vody

Ako na to:

Najskôr pripravíme piškótové cesto: Žĺtka oddelené od bielok v miske vyšľaháme s práškovým cukrom. Do tejto žĺtkovej peny postupne pridávame múku premiešanú s práškom do pečiva a nakoniec jemne primiešame bielka vyšľahané šľahačom.
Túto hmotu vylejeme do tortovej formy "vystlanej" papierom na pečenie. Pečieme 20 minút pri teplote 175°C a 10 minút pri teplote 150°C.
Upečené cesto zbavíme papiera a rozrežeme na dva rovnako hrubé pláty. Prvý plát pokvapkáme marhuľovou šťavou, potrieme džemom a obložíme marhuľami.
V miske si z bielych jogurtov, vanilkového cukru a 2 lyžíc džemu pripravíme krém, ktorý nanesieme na marhule. Položíme ďalší plát, ktorý pokvapkáme mandarínkovou šťavou a ukladáme mandarínky.
Vrchnú časť torty bude tvoriť želatína, ktorú uvaríme v hrnci zo zlatého klasu, marhuľovej a mandarínkovej šťavy a 2 dcl vody.
Tortu dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 4 hodiny.

27.07.2011 | autor:

Podobné recepty