Citrónový koláč

Potrebujeme:

10 vajec, 450 g kryštálového cukru, šťava z 1 citróna, 110 g polohrubej múky, 120 g solamylu, olej na vymastenie plechu
Plnka: 7 dcl mlieka, 4 PL maizeny, 250 g masla, 200 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, šťava z 2 citrónov
Poleva: 200 g práškového cukru, šťava z 1 citróna, 1 ČL vlažnej vody

Ako na to:

Žĺtka vymiešame s 250 g cukru a šťavou z citróna. Bielka vyšľaháme, pridáme zvyšok cukru a ušľaháme hustú hmotu. Do žĺtkovej hmoty pridáme múku, solamyl a vyšľahé bielka. Zľahka premiešame a rozdelíme na tri časti. Na vymastenom plechu v dobre vyhriatej rúre upečieme 3 pláty. Necháme ich vychladnúť a potom plníme.
Plnka: 0,5 l mlieka dáme variť, v zvyšku studeného mlieka rozhabarkujeme maizenu, vlejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť.
V mixéri vymiešame maslo, cukor, vanilínový cukor, pridáme po častiach vychladnutú kašu a vymiešame do peny. Nakoniec pridáme šťavu z citrónov.
Poleva: Práškový cukor preosejeme a miešame s citrónovu šťavou a vodou asi 5 minút.

28.07.2011

Podobné recepty